Torsdag

Jadå jag tänkte slänga in ett inlägg. Jag for till Emma efter skolan, skrev det mesta av finska arbetet, men har en del kvar nog. Men det löser sig efter som deadlinen flyttades. Snarare är jag stressad över kemiprovet som är imorgon, religions arbetet jag måste skriva under helgen och allt annat program jag har.


Måste bara bjuda på denna bild. Minnen är nåt man vill bevara bjupt i sitt hjärta. Paris!

Just nu har jag en hel hg sörja på mitt huvud, hårinpackning. Textar med stackars Janni som sitter i buss påväg hem från Borgå. Snart blir det nog sovdags, måste bara kolla igenom kemin en gång till och sova på all information. Sedan hoppas jag att jag kan allt imorgon. Muskelkonditionstest imorgon har jag också.
Något jag inte får göra

Tumblr_livw9hdp6s1qiyq4co1_500_large
Att inte röka är nåt jag själv valt. Nåt jag inte vill låta mig själv göra.
Totalt önödigt att förtöra kropp, röst och för andra.


En bild någon annan tagit på mig

Frankrike, tagen av Janni. Passligt fräsch efter resan. :)

Svar


" Alltså en 9 är ju skitbra tänk lite på andra som har de svårt o it får kanske mär an 6 i sina prov o så är du sur över en 9 !! "

Fick denna kommentar av en "anonym" på mitt inlägg "you have no chance". Inlägget finns längre ner på sidan om man vill se vad denne person menar. Ska försöka formulera mitt svar kort. Alla är vi bra på olika saker, vissa är jätte bra på språk, andra på matematik/kemi/fysik och vissa är bra på på läseämnen. Klart att det finns några få som är bra på alla ämnen. Jag vet hur det är att ha svårt i nåt ämne, som exempel kan jag ta finskaspråket. Jag är vekrligen dålig på det, men jag försöker iallafall. Så för mig om jag får en 7/8 i finska är det jätte bra för mig, och för någon som är bra på finska är det mindre bra. Lika är det med matematiken, jag har lätt i det jag är nöjd med 9/10 (om det är ordentliga fel) medans under 9 är "dåligt" för mig. Så jag ser inget fel i att säga att jag tycker det är dåligt, för det är dåligt bara för mig. Jag har höga krav på mig gällande just matematik/fysik/kemi så jag blir besviken om jag får 8 i ämnena.

Tumblr_lippw8ajry1qisrqvo1_400_largeFelicia!

Har spenderat hela dagen med Felicia på shackturnering! ><
Halikko, Akke och Joel va också där c:
Fast alla andra deltagare gick typ på åk 3-6..
och endo förlorade vi mathcer XD
men inte alla!
Vi fick tom. pris ;)

Och nu kära vänner tänker jag bjuda på en
teinipeili bild på mig och Felicia!<3
Da napakoru

Skrev ju på bloggen att jag ska ta napakoru,
och jag tog den på fredagen.
Så har haft den i fem dagar nu.

Det var någon Alexandra som undrare ifall jag kunde
publicera en bild. Förs hade jag bestämt mig att inte lägga
upp bilder på den före den har blivit bra, men ÄH!
Ja bjuder på de x)


Detta är från första kvällen.
Detta är från idag. Som ni ser är det övre hålet
lite rött och lite torrt, men det borde gå över fort :)

Det är ju helt från person till person om det tar ont eller inte.
Men jag tycker det tog i stunden nog ganska så ont x)
Fast det är nog värt det!
Det hela tog ju högst 1 minut och sen hade jag
vips ett smycke i napan! :DHenrik en tönt

Teater första lektionen i skolan, jätte bra spelat. Där av rubriken på inlägget, har lite dålig fantasi.
Slutade extra tidigt, skulle ha farit på kör om jag skulle ha slutat 15.. men hann inte. Emma kom till mig vi kockade ihop mat och spelade COD. Lillen kom också lite senare, då blev det glasskalas, åt en heel massa glass. Gott! Nu ska jag läsa samhällslära tror jag.....

Anners så är det ju snart Erique Iglesias konsert, nästa veckas torsdag! Emma, Emma, Alexandra och jag drar iväg till Hesa. ;) Lite harmar det ju att man inte slipper på alla andra konserter som är i sommar " när man inte köpt biljetter) ... meeen.. slapp iallafall på någon.

YOu have no chance

Fick ut matematikprovet idag, en fuckin 9. EN NIA. Hade 3 slarvfel och ett ordentligt fel, hade glömt en uppgift och om jag skulle gjort allt ordentligt så skulle jag fått 10-. Gissa om jag blev sur, lite bättre humör blev man ju på när läraren sa lite possitivt om ens vitsord i övrigt. När jag kom hem lagade jag en stor fet kopp kakao och åt en portionglass - jep jag tröstäter. Men ett paket vindruvor fick jag också ner i magen. I övrigt har jag halv"sovit" i 2-3 timmar och spelade just COD. Ska nu börja fixa på häslokunskapsvideon tillsammans med pappa, som berättade att så som jag vill ha det går inte alls. Kiva.

Kommer ha jätte stressigt den hä veckan, prov, deadlines och annat program. Imorgon kommer Emma & Emma till mig. Och så måste jag läsa samhällslära - ett ämne jag tycker är sjukt tråkigt. Borde skriva religionsarbetet också, har inte börjat på det heller. Finskan fixar Emma och jag på tordagen. Intressant, nej.


Gammalbild, men så söt ändå.

- Amanda -

Något jag tycker om att göra

Sjunga, det är verkligen nåt jag tycker om.

- Amanda -

Den EXTREMA bildbomben!!

Alltså damn!
Besökarantalet har varit 20 besökare högre än det brukar
vara. Utan att vi har gjort nåt speciellt ;)

Men nu kommer det
BILDER!!Kan stolt säga att jag bakade kakan helt själv! (dvs mha min mamma ><)
Hmm.. vad fick hon? ;D

Hon fortsatt att öppna presenter!

What's in da box? ;)easy come, easy go

Veckosutet var helt okej, har suttit på "lektioner", viket var lite tråkigare. Men tenalaborna gick ju att jobba tillsammans med, anners var ju också karisbona där. Vi gick igenom hur man bygger upp program osv. Har sovit allt för lite, satt istllet i pojkarnas rum och kollade tv. Dumt val. Min skolväska som jag hade packat i, har gått sönder, ena dragkedjan. Går troligen inte att fixa.. ;s Fred Perry borde ju vara kvalite. Så måste hitta alla mina skolsaker ännu och så ska jag säöka upp en väska jag kan ha imorgon. 

Mamma och pappa hade skaffat en Dolce Gusto hem, måste nog säga att den kommer vara i användning mycket! Både cappochino och kakaon är goda, måste väl smaka på alla sorter. Glass kalas blev det också, hade 5liter glass i frysen. Gott!

Janni däremot är förskräckligt lat, har totalt tappat nerverna på henne när hon bara säger massa saker och gör ingeting.

- Amanda -

Smycken
- Amanda -

Plats jag skulle vilja vara på just nu


Grekland, Faliraki. Vill slippa all snö, slask och kallt väder.
47 dagar kvar ♥

- Amanda -

En plats jag har besökt


Paris Eiffeltornet

- Amanda -

sommartid

Ligger i rummet. Dagen har fatiskt gått riktigt okej. Har lekt lekar, ätit, undervusning, ätit osv. Nu är det fulm och sen dovdags. Tiden ändrar ju inatt. Misster en imme. Inte riktigt det man vill.. Men man har ju inte direkt nåt val. Har dessutom haft en massa besökare idag. Tydligen visste nästan alla om överraskningsfesten som var igår och shaki är så nyfikna så de kollar bloggen ofta. Hahah ;) nåja. Men det ska nog komma in bilder, imorgon bara vi hunit hem. Lovar! godnatt! // amanda

En bild på nåt som förändrat mitt livSkulle kunna ladda upp bilder halva dagen, all vänner famij, djur, händelser.

- Amanda -

En "konstig" bild- Amanda -

Vad ska jag säga..

...annat än att jag måste ha de underbaraste vännerna och att jag är otroligt lätt lurad.
Var och kollade när Janni lagade napakoru (och nästan svimmade) sedan gick vi hem till mig. Allt var nästan klart städat, och jag duschade och fixade allt klart, sen for Janni hem ett varv efter kläderna hon glömt hemma. Inget konstigt med det. Tog inte länge förrän hon var tillbaka. Sedan började allt vara kart men då ringer Emma och berättar att hon lagat kaka men inte får skjuts till mig. Så vi far efter henne. Vi kommer in i huset och hon säger att kakan är klar. Hinner knappt in i köket före massa människor hoppas upp och säger "grattis!". Chockande, javisst! Där var också alla de som sagt att de inte skule komma. Det visade sig att min akära vänner hade planerat allt i någon vecka, talat med mina och andras föräldrar och så. Det dumma är det att jag gick på massa påhitt andra året i rad. Samma sak hände förra året. Förra året skrev jag ett liknande inlägg 3.4.2010. Tydligen är jag mycket lättlurad. Så min kväll har varit toppen, haft det jätte kul med vännerna mina. Gåvorna tänker jag inte ens nämna. Haha! ;) + att jag har stressat och allt i onödan och mamma har låtit mig stressa, inte sagt något alls, ingen som vetat det. Schysst, haha!
Janni har alla bilder, så de kommer väl i ett inlägg inatt eller imorgon. 

Thanks_by_screamst_large

PS. bloggningen kommer verkligen vara usel under helgen, ska på prosteri, både jag och Janni så måste packa nu.

- Amanda -

.. BÖ!

Allt far åt skogen.
Jävla kul.
Men vi sörjer ej
Optimist, right?
Fast det finns två saker som faktiskt man är glad över!
Imorgon napakoru > och på kvällen blir det firas hos Amanda, hon
fyllde ju 16år igår ;)!
Morgen, morgen nur nicht heute, sagen immer faule leute.
Ordspråket passar in nu perfekt. Tänker bara att jag
skall göra sakerna "sen!".
.
//Janni

Städning

Dagen blev helt lyckad. Jag har städat och fått min bror övertalad att jag faktiskt inte är dålig på att spela.
Äntligen en stund över, ska dammsugasista rummet och sedan och sova.
Förlåt för ett kort och tråkigt inlägg. Orkar inte ens lägga in en bild.

- Amanda

Någon I min klass

Janni ♥- Amanda -

En rolig bild jag själv tagit


Hmm.. vet nu inte om bilden direkt är rolig men söt är den dock.
Emma♥- Amanda -

Sweet 16

Har inte hunnit blogga idag, förrän nu. Födelsedag vilket betyder att jag nu är 16 och jag har städade, spelat och sedan fick vi besök av mommo, mofi & några kusiner. Verkligt nöjd med presenterna är jag också. Vuxenkalas bir det ju senare nångång. Jag vet vad ni alla tänker - spelkontoll - nörd.


Övrig onödig fakta om idag är väl att matematikprovet gick underligt bra. Så jag hoppas verkligen jag får ett bra vitsord. Sålde också lite smycken idag. Roligt att många är så intresserade! Imorgon ska jag städa igen, eftersom jag får besök på fredagen. Borde också packa imorgon inför helgen, anners hinner jag nämligen inte.

- Amanda -

Het hetare HEtast

Tror att jag är en dag efter med bilderna, men orkar inte bry mig.

Bild på mig för ett år sedan.- Amanda -

Are you sure ?

Måste bara få skriva av mig lite.
Var till veterinären med Molly, nu har hon rakad mage och ändå vet vi inte om hon har ungar eller inte. Veterinären visste inte heller. Och Molly är dessutom ingen katt hon är mera som en hund. För det andra så har vi matematikprov imorgon. Jag är bra på matematik, jag kan matematik. Ändå lyckas jag alltid screwa up proven. Alltid. Jag borde inte läsa matematik efter klockan 21 mer, för då stänger min hjärna av. Men om tiden inte räcker till och jag ändå sitter till klockan 23 och räknar, och det slutar med att jag inte fattar något. Vad gör jag då? Det är situationen just nu. Jag som skulle kunna få hur bra som helst i provet och hoppas på ett bra vitsord kommer end up med en 6/7 istället. Skulle lika gärna kunna vara sjuk imorgon. Orkar inte fara till skolan, må illa över proet hela dagen och sedan skriva helt fel och leva med att jag fucked it up.

Nu ska jag sova. Sedan stiger jag upp imrogon och gör exakt vad jag skrev nyss. Jag säger inte att jag gillar det men det är som det är. En massa olika saker, första matematik provet på hela terminen - massa teori. Naas födelsedag.

- Amanda -

Ingenrubrik

Dagens program är, matematikläsning - prov imorgon, fixa en hälsokunskapsjuttu och ett veterinär besök.
Så måste väl sätta igång med det nu . Anners borde jag ju nog också städa nu när jag tänker efter, inför fredagen, tror jag börjar med mitt rum (?).

- Amanda -

Vi som gillar matematik

Hemma. For till Emma efter skolan, läste matematik. Emma började ju nästan förstå någo.. hahahah. Nä men hon var riktigt duktig. (: Sedan blev det c-c-c-c-c-cood! Eftersom jag redan räknat matematik idag så orkar jag inte göra det mer idag. Det blir tv nu. Sen hoppas jag pappa kommer hem från hallen med ett leende och säger att BK vunnit, men känner mig nog lite osäker på den saken. ;s


Paris♥

- Amanda -

Knasig fot

Sitter hemma hos käraste Hannah!
Har gjort en massa saker ;)
Imorgon ringer jag och beställer tid
för napakoruu! :DD
Fast hinner ändra mig ennu >_<

En bild som gör mig ledsen

Tumblr_lft9ffhfui1qdfb8co1_500_large

- Amanda -

Skaldjur!

De som känner mig bra vet att jag är ett stor fan av
alla slags skaldjur och seafood överlag.
De som delar detta intresse med mig kommer att bli gröna av
avundsjuka när jag berättar vad jag har
ätit ikväll ;)

Detta:


Alltså ett halft kilo räkor delat på två pers.
+ hemlagad Rhode Island dipp! Omnomnom!

Nu skall jag packa färdigt och ringa papsen ;)


Kattproblem

Vi gissar att Mollykissen är dräktig, men vi ve tinte när hon blivit det. Så nu måste det bokas in veterinärbesök, och sen har vi räknat ut att om hon är dräktig så kommer ungarna nångång i maj. Och det dumma är att vi är bort 12 dagar i maj. Så vi hoppas på att om hon är dräktig kommer de före vi far till södern. ;s Fammo som kommer bo här medans vi är borta har ingen bil, eller kan inte göra något om det händer nåt om Molly föder medans vi är borta.
Hoppas vekrligen att allt löser sig. ;s


Nu har jag en fråga, jag funderar på att göra navelsmycken, skulle det vara bortkastat eller ska jag testa?- Amanda -

Fönstertvättning

Halvt migrän, men dumt huvud får kroppen lida som pappa brukar säga. Om man sitter uppe för länge så är det ens eget fel ju. Har hunnit tvätta fönster tillsammans med mamma. Nu är det bara frågan vilken färg vi vill ha i köket.

Nu ska jag äta, spela COD medan min bror är gone och sedan måste jag sätta mig in i verkligeheten igen. Hälsokunskapen ska fixas (kommer inte hinna klart med den), matematiken måste det läsas på - ska väl till Emma imorgon och försöka lära henne det, om jag själv har allt på det klara. Inte kul att lära kompisen fel. Sen borde jag också skriva lite finska, vilket jag också tror vi ska göra med Emma imorgon. Hmm.. Åsa vill att vi ska börja ha någo material klart.

Bjuder på ett par super söta bilder. haha ;)

- Amanda -

Emilias!

Tjabba!
Ja igår var vi till Emilias och fira hennes födelsedag,
hade absolut ingen aning att vi kunde ha sådär roligt! :D
Vi åt kaka, talade först en massa oseriösa saker,
och sen plötsligt började vi tala seriösa ämnen, och samtalet löpte undan!

Här är ett par bilder från kvällen!
NU > träningar!
HippHippHurra

Hemma från Emilia. En kväll då vi firade födelsedags"barnet" och talade en heeel massa. ♥
Jag har inte direkt några bilder men Janni har så hon får lägga in dem.
Tack alla för kvällen!


Enda ordentliga bilden från idag! Sara. ♥

Jag är trött. Nu och sova.

- Amanda -

Make a movie

Orkade inte blogga nåt mer igår efter timmen på sportten med Emma. Spelade däremot lite COD och beställde en hel hög med pärlmaterial. Idag värker mina vader och jag kan inte gå normalt, inte nog med det, dessutom har jag sovit tokigt inatt så jag har ena axeln helt spänd, musklerna sjuka.

Inga planer för dagen, men kvällen är då planerad.
Skulle inte orka sitta hemma bara hela dagen, men kan väl lika bra göra något bra av situationen. Så jag tänker studera. Jep ni läste rätt. Diabetes som jag trodde jag skrivit klart om har jag kommit på en sak till att göra och sedan ska jag skriva till lite information. Hehe. Nörd.
- Amanda -

En bild på nåt jag tycker om men saknar

- Stugan och Sommarn - just nu känns det så långt ifrån, dethar till och med snöat inatt igen.
- Amanda -

Match & Skit väder

Alltså undra vad jag gör uppe så tidigt som dethär? ^^.

Men har ni redan hunnit se ut genom fönstret?
Det snöar för fullt ju!
Just när man tänkte att snön skulle börja smälta,
och att det skulle börja bli vår, men NEJ!


Jättebra körväder när vi skall köra till Kyrksältt om en
timme -.-
Ja, vi skall på match, spel mot
KyiF -94
© JYou can Play your game just the way you want to, but you are playing it alone

Gymnastik första lektionena. I hallen tillsammans med pojkarna, spelade badminton och jag ägde. Känn på den killar. Fysik lektionen var helt kul den också, laborerade lite och lyckades att få det resultat man skulle få - igen! Sorry for being such a nerd. Resten av dagen fick man nästan bara höra gnäll och skriv av lärarna. Skyller på att det är fredag, alla var lite trötta. Efter skolan fick man veta lite roliga saker som man kunde pricka in i kalendern. (Y)
Senare idag blir det RumpaMage (eftersom vi konstaterade med Emma att det blir stressigt att hinna på biken) och sedan ska jag ta de lugnt resten av dagen. Enda planerna jag har för helgen är att jag ska till Emilia på lördagen. 


En bild på min sminkhylla. Har inte direkt en sminkhylla, istället fick jag, när vi fixade lite i badrummet, en låda där jag har det smink jag använder mera än nångång per månad. Och sen har jag ju alla krämer och sånt i rummet. Funkar bra för mig. Förlåt kvaliteten på bilden, men kameran hatar att fota utan blixt.- Amanda -

Onödiguppdatering.com

Dagen började idag med tyska.
Dubbeltimme.
Yeey.
Really.
Yey.

Idag fick vi också ut finskaprovet, fick 9+. Är lättad för provet var fyra sidor långt
och fullpoängen var vadå, över 120p o.O
Efter skolan var Robin till mitt också, har hjälpte mig med en massa saker :D
Han installerade Angry Birds på datorn (Thank you piratebay 8D!)
och så skruvade vi ihop min & min systers nya bokhylla från Ikea ;)Stiligt, huh? ><


En sommarbild på mig

Hmm.. ändringar till helgen. Men imorgon blir det sportten med Emma!
Funderar på att köpa ett nytt månadskort... nu när jag har ledigare dagar och så, ingen teater och snart tar också hjälpledarskolningen slut.

Har skrivit klart om diabetes nu.. måste bara gå igenom det och sortera och ta bort information. Ska spela lite COD nu och sedan måste jag börja skriva om hjärt-, kärlsjukdomar. Jobbigt och det tar så sjukt länge. Om man skulle skriva om nåt enkelt som tobak, droger eller så så skulle det ju vara enkelt för man kan det mest. Men när ma måste gå igenom allt och läsa och förstå precis varenda litet ord. Hohho.

Mera prov kommer det hela tiden igen! Läggs in prov precis hela tiden, igår kom det in ytterligare 2 stycken. Naas asså. Och geografiprovet gick inte riktigt bra heller, men konstigt bra om man tänker på att jag inte orkade läsa. Så kanske en sjua, om jag har tur, kunde inga breddgrader eller något såå.

- Amanda -

a picture says more than a thousand wordsKopierade bilden från Mimmis blogg,
en lite rolig ide som gör att man lägger lite mer bilder upp på bloggen. (:

- Amanda -

Finally home

Skoldag, håltimme klockan 13.45 så då drog Emma och jag till stan och åt lite kebab och checkade canny som har mega rea. Efter musiklektionen for jag till busstation med Jens, Crisse, Robin, bussresan var extremt intressant, sommaren planers. Hjälpledarskolning blev det också i pojo, hela tre stycken personer var vi + Biggi!

Nu ska jag äta sedan skriva hälsokunskaps slutarbetet. Hoppas på att få det klart men jag tvivlar. 


180143_1590529206251_1326487460_2692696_3844793_n_large

- Amanda -

Träning!

Tjabba!
Helt normi dag i skolan.
Hade geografiprov som gick vell helt bra..
Sydde färdigt min dyna i hanttan också!
HÖHÖ.. och nu drar jag iväg till träningarna!
Hamnar skippa hjälpledar kursen idag, sista träningen
före matchen på lördag i Kykrslät.

Kom till mig i ett mejl.


Outfit 150311H&M från topp till tå

• Vit top
• BlåVit randig skjorta
• Beige Chinos

- Amanda -

Berg och bergarter

Hela dagen har jag lidit av sjuk mage, men det var ju inte nytt för mig. Klarade mig ändå igenom skoldagen och nu verkar det lite lugnat sig. Ska spela lite COD före min bror kommer hem och sedan blir det geografiläsning! Måste verkligen försöka läsa nu, provet är ju faktiskt imorgon. Ska också planera lite med mamma, borde försöka få in ett släktkalas snart.. men det finns så mycket annat in kryssat i kalendern. Och lite andra planer har jag också ju.

Emma hade skrivit om enrique iglesias konserten vi ska på i april, det är ju inte så lågt dit!  Längtar mig sjuk. Kommer bli grymt roligt!- Amanda -

Talking to the moon

Ingen ork finns kvar. Inte ens ork till att sitta och låtsas gå igenom geografin. Jag skulle gärna få ett bra vitsord, jag skulle vilja orka läsa, men orken finns inte där. Det enda jag orkar är att gnälla om vad jag borde göra och att det är dumt att inte göra det. Jag bryr mig inte det minsta om stenar, berg, glaciärer eller nåt liknande. Kartografin är enkel. Har aldrig varit heissan på Finland städer och så och det är jag inte ännu heller. Jag vet var Hangö, Åbo och Hesa ligger, inga flera. Känns bra, det kommer säkert en uppgift värd maaaassa poäng om detta och jag får 0 poäng. Naas. Det blir tre lektioner musik imorgon, modersmål, finska och geografi(prov). Efter 14oo har vi i 9a en håltimme, blir kanske Darins då eller något liknande, beror på.

På helgen ska jag till Emilia som fyller 16 år och sedan på söndagen har jag själv släktkalas, man fyller ju 16 nästa veckas onsdag!

Zopf_large
någon som vet hur man flätar en sådan här fläta?

- Amanda -

Still remember the good old times? I do.

Har nördat hela kvällen ett av de dummaste online spelen,
Gold Miner >.<
Haha, upplevde gamla minnen och gick igenom en massa
spel man satt och nördade förr just Gold Miner, Bubble Trouble,
Flight of the hamster, Bloons
osv ;) .. ♥

Har hunnit läsa lite geografi också,
men borde ha läst mera, måste kanske skippa träningarna imorgon
så jag kan läsa lite mer.. ska se

Chinos
Kläderna jag köpte i Lojo, eller som mamma köpte. (om jag hittar nitar att köpa så kanske det kommer sådana på shortsen)
Ska också beställa hem några saker som inte fanns inne i butikerna, sommarkläerna har nämligen inte kommit in ännu ordentligt.. ganska dåligt. Och så hämtade mamma hem en "dräckt" idag, tror jag hamnar korta den lite om jag ska gå med den.


Geografin är oläst, så måste göra det nu på måmangen.

- Amanda -

Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks

Så, nu var det bestämt. Från och med imorgon ska jag börja följa ett schema över vad jag ska göra varje dag.
Kommer också inleda en godisstrejk tillsammans med Janni, det betyder att att vi inte får äta bakelser, sötsaker, läsk, godis eller chips. Vi kommer leva på frukt från och med imorgon. Tufft och tungt, det enda undantaget blir min födelsedag... heh.

Ingen geografi har jag läst... lite har jag skrivit om diabetes. Lite ångest över geografin men får störtläsa imorgon och på tisdagen.

89004222_large

- Amanda -

Diabetes och hjärt-, kärlsjukdomar

Det är vad mitt häslokunskaps arbete kommer handa om sen ändå, nu är det bestämt. Ska försöka skriva lite på det idag också läsa på geografin - det mest onitressanta sakerna vi går igenom nu - sten.

Nu undrar jag om någon som har diabetes har just att berätta lite egna erfarenheter, skulle vara jätte schysst!
- Amanda -

Beställt

Kunde inte motstå att ta och shoppa upp lite pengar
från H&Ms shopp online, höhö!
Beställde lite saker, fast de kommer alla först den 20 April ;(

Mutta hyvää kannattaa odottaa!

Kan försvar mig med att både skortan och tröjan är
från rean! Fast känns inte okej att vara totalt pank..
Fast det problemet tar vi lite senare ;)


Tankar

Borde göra en massa saker, fixa mig klar, sedan blir det föreställning.
Alla bilder som finns överallt från Japan och så det sir så hemskt ut. Usch, stackars människor.

Någo om veckan som kommer är att jag har minst ett prov, har inte börjat läsa eftersom jag glömde alla min a böcker och saker i pojo igår. Anners är ju tisdagen ledig eftersom teatern är slut, så det positiva är att jag slipper till lojo på tisdagen! Naas! Hoppas kläderna jag vill ha finns där anners blir det att beställa hem.- Amanda -

Bikinis Summer 2011!

Jag bara längtar så mycket till sommaren nu!
Hatar mig själv för att jag kollar in en massa ursnygga sommarkläder
på nätet som är bara för dyra för att kunna köpas.
Samma gäller bikinin!
Vill bara såå gärna hitta någon snygg & billig, men som
vi alla vet är det inte det lättaste precis :P

Här är två från Nellys, villha!

120311

Hoppas ni hänger med för nu kommer en snabb sammanfattning av min dag.

Förmiddagen spenderade jag en stund i hallen och kollade på min systers match, varubodencup och sedan for vi till stan med mamma, café och sedan skulle jag iväg till pojo. Janni har alla bilder från premiären som inte gick riktigt som det var tänkt meeen.. så jag har inga bilder att bjuda på därifrån men vad jag såg så fanns det några heta bilder i något tidigare inlägg. :) Efter det blev det butiken (vad folk kolat konstigt på en när man går med finklänning i butiken) och sedan hem ett varv för att byta kläder för att sedan fara vidare på "klädförsäljning". Hittade en armegrön topp, kommer passa sjukt bra med ett par shorts och sandaler. Fick en god middag när jag kom hem, första grillmaten i år.  Nu checkar jag 101 sätt att åka ur en gameshow och snart blir det melodifestivalen. Första avsnittet jag kollar iår, så ska bli intressant att höra alla låtarna som är i finalen.

- Amanda -

Japan

Jag tycker enormt synd om de människorna nere i Japan just nu. Först den värsta jordbävningen i Stillahavet på över 1000 år och som följd till det svepte en tsunamivåg (inte lika stor som den i Thailand men ändå stor) över Japan. Ett kärnkraftverk exploderade och nu är det strålnings varningar i Japan. Så alltså först dör människor av jordbävningen och den förstör en massa, sedan kommer en tsunamivåg och dödar ännu fler människor och förstör bara ännu mera, drar allt jämt med marken, efter det varnas det att ett kärnkraftverk ska börja läcka vilket innebär att många kommer dö och mycket kommer förstöras, för flera år frammåt. Av strålningen dör människorna senare, det orsakar cancer, missbildningar och andra hemska saker. Det är 200 eller 300 (av 500) finländare som befinner sig i Japan och dessa har man inte fått kontakt med så man vet inte om de lever eller inte. Dödssiffrorna har stigit från 300 igår till 1700 idag och kommer stiga ännu mer.

Det är faktiskt nåt hemskt som hänt. Och slutat har det inte heller ännu, många efterskalv har kommit. All förödelse där, det känns overkligt. Just nu har det hänt mycket naturkatastrofer i världen, Australien bla. men speciellt New Zealand och Japat är just nu på tapeten.- Amanda -

FUSK

Var och se på premiären av teatern FUSK!
Ni var jätteduktiga Amanda & co! (Orkar ine börja lista upp alla x])
Pjäsen handlade ju om att någon hade fuskat i studentexamen osv.

Nu skall jag ta och öva på finskaprovet vi har på måndagen -.-
om jag hinner blir det lite övning inför Geografiprovet på
onsdag också :)

Bilder!
D-Day

Idag gäller det. Premiär med teatern FUSK.
Känner mig nervös eftersom alla repliker inte sitter så som de ska ännu. Lite sent att tänka på det nu.
Men före jag beger mig iväg till pojo så ska jag till hallen och kolla när min syster spelar någon match,
vilket innebär att jag inte hinner sitta här nåt mer. Heidå ;)


©Janni

- Amanda -

Så va de sen

Jaa, de blev bullbakning, codspelning och disskussioner tillsammans med Janni idag. 
Det är så lätt att tala med Janni när hon förstår exakt vad jag menar.
Surt humör, så ni får nöja er med 2 dåliga bilder.

- Amanda -

hallen

Jaha. Då är man i hallen dådå. Bloggar för att jag inte har nåt annat att göra. Det är liten på en halvtimme kvar och jag har redan skrivit all kemi och läst replikerna några gånger, vilket bevisade att jag kommer faila totalt imorgon. Skulle kunna läsa geografi.. Prov på onsgen, men är för lat för att ta itu med det nu. Slutar väl med att jag störtläser dagen före provet. Nothing new. Nog med strunt prat nu.

Nothing else matters

Varit dålig med bloggande, har inte haft rikitgt lust att var på
datorn liksom. Ja, Robin var hit idag igen, och imorgon är det träningar
och annat som gäller ;)

Bildupdatering från de senaste dagarna!

Min käraste Felicia var till mitt på måndagen, vi skulle gå och
simma men vi gick och gå istöllet när problem uppstod :P


Omnom! Glass med blåbär & sirap!
Ps. ät inte för mycket sirap, man börjar må skit! x))


Min käraste syster <3


Hihi. Robin och jag gjorde egna geléljus, vi hade hemma
en tub med ljusgele i sig. Så vi troma geléen i formerna som vi senare
konstatera att var gammal eller nåt.. :<

Today

Har inten egentlig lust att blogga.. men jaa-a jag gör det ändå.

Slapp skoldag, det kan Janni intyga, hennes beteende när hon inte orkar bry sig är nästan oacceptabelt.
Nåmen, kanske läraren inte tyckte Janni var så rolig, så fick vi andra iallafall skratta lite.
Lämnade in min moddaraport idag. Fick anmärkning för det igår.. har två anmärkningar dagarna efter varandra. En för att jag glömt gymnastikkläderna och en för glömda moddaraporten.. but c'mon I'm only human. Såg nyss att jag fått en possitiv anmärkning av Kenneth, naas!

Annat som står på "to do" listan är att jag måste läsa repliker, börja på mitt hälsokunskapsarbete om sömn och plocka undan i mitt rum, eftersom Janni kommer till mig imorgon. Först tvingar hon mig och se på handbollsträningar (och då vet hon att jag ogillar handboll starkt) och sen kommer hon till mig. Ingen aning om vad vi ska göra men har mina aningar om vad vi kommer göra.

Nå ett litet inlägg blev det iallafall! :)


Sommarsommarsommarsommarsommar mustasch.Shit

Humöret just nu: Irriterat
JAG GLÖMDE LÄMNA IN MIN MODDARAPORT!
Hur kan man pårikigt lyckas?! Har skrivit på den i tre dagar och sedan glömmer man att lämna in den. Testade om skolan ännu skulle ha varit öppen halv 17 lite efter att jag kom hem.. men alla dörrar var stängda. Harmar sjukt mycket, men hoppas att läraren ger en ny chans.. vilket jag också tror.

Idag ska jag börja på HK-slutarbetet. Vet inte ännu riktigt vad jag ska skriva om, men det står mellan folksjukdomar och sömn & sömnvanor.  Anners händer väl ite så mycket, börjde läsa lite repliker bara.


Sara, Emma ♥


"pojken som kallades Det"

Har läst en av de hemskaste böckerna någonsin. En självbiografi av Dave Pelzer, tycker att alla ska läsa den.
Det är också den jag skrivit en bok rapport om nu i tre dagar. Har skrivit över 4 sidor text.. naas.
Teater övningen gick ok. Flippade totalt i slutet.. normalt..
Slutade 15 idag..  harmade nog lite efter som jag imorgon slutar 16..  Men har ju musik i tre timmar så det är ändå något possitivt.

Nu ska jag kolla House och sedan och sova. Orkar inte skriva något mer..
Godnatt! - Amanda -

Migraine

tVäntar på att mamma ska komma hem.. hon är på möte, behöv hennes hjäp med modersmålsbokraporten.. den är lite underlig, superbra bok och så, men lite underlig och finurlig att skriva om.
Migränen gör ju inte saken bättre, skulle helst vilja sova, men måste få modersmålet gjort... åtminstånde själva innehållet, sedan kan jag renstkiva det senare.- Amanda-

> TEATER

Ett litet undantag i skoldagen vart att vi hade gymnasieinfo idag två sista lektionerna,
samma sak blir det imorgon.
Vilket betyder att jag som skulle ha slutat 14 imorgon ändå slutar 15.
Idag är det en extra teaterövning insatt. Så halv sju tiden far jag iväg.
Huvudvärken är också på besök. :/


Lite smycken.


(ett smycke för lite yngre tjejer)

- Amanda -

Skolarbete

Geografiprov, Matematikprov, Samhällsläroprov, Finskaprov, Tyskaprov, Hälsokunskaps slutarbete, Modersmål"uppsats", Religionarbete och Finskaföredrag. 9 olika saker.
Dumt att skriva upp det såhär eftersom det gör mig bara ännu mer stressad. Bestämde mig för att skriva modersmåls"uppsatsen" idag - frågan är bara den, om jag hinner skriva klart den.

Kom hem för en timme sedan, skönt var det ute men efter det var jag så trött så jag somnade i bilen hem.
Hade fått mejl av min klassföreståndare om att vi har "studiebesök" i betel imorgon. Förstår överhuvudtaget inte vad vi ska dit för.

Nu är dedt modersmåls juttun som står på schemat! Sen är det bara 8 saker kvar! (Y)


Tumblr_lhnaf0by2h1qg3nu4o1_500_large

- Amanda -


Nu drar jag ut i urskogin

Vakade till tre igår och lagade smycken med mamma, kanske lite dåligt val men sov till elva idag.
Idag är det ute aktiviteter som gäller. Familjedag.
Ska föna håret, hjälpa mamma med bullorna och klä på mig riktigt varmt, sen är det bara att köra iväg.
Ett stort diss är den långa vägen.

Tumblr_lhk5pfq4vt1qabm6co1_500_large

en lite kul bild.


Summer Love

- Amanda -

we do it our way

Hemma efter vårt LAN-kväll. Som sagt we do it our way som Emma uttryckte sig.
Har ätit massa skräp och spelar COD. Naas!
Lite bilder från idag. 
Emmas Egopics finns alltid på kameran när man haft med den någonstans.Nerdigare bilder bör ej visas. Nu ska jag ta och kolla klart filmen som kommer på tv3 och sedan sova.
Imorgon blir det då alltså att bränna bort att skit man ätit idag. :)


Vårskor!

Amanda har hållit på med en massa kollage,
så jag bestämde mig för att göra en jag också,
en med vårskor!

Rosa ballerinorna: Dinsko 29,90€
Silver/bronsaktiga: Dinsko 34,90€
Svartvit rutiga: H&M 12,95€
Armégröna: Dinsko 44,90€
Blå Converse, All Stars: Junkyard 69,90€
Pinksvart rutiga: K-kenkä 29,90€

 


YES!

YES! YES! Och ennu ett YES!

Vi spelade asbra med laget idag!
Vi hade vadå, typ fyra? bra spelare borta idag och
vi spelade jämnt mot Grani-94!

Sen får vi inte heller glömma att vid halvlek stod ställningen 9-5
till oss ;). Det släppte en aning mot slutet, mycket synd att vi inte vann,
vi släppte in ett mål ganska mot slutet, men ENDO!
Värsta egoinlägget, men alla spelade über bra!

Till och med min tumme ble glader c: >_<
Next stop > Bollhallen

Kutar just precis till hallen, matchen börjar 17.00!
Extremt söt bild utan smink -.-Just like us

Var ett varv till stan med Mamma & Syster. Blev café och efter det darins. Hehee, nåå imorgon motionerar man bort allt eftersom det är fastlagsöndag vilket betyder att vi far ut i skogen i ingenstans och åker pulkka, grillar och äter ärtsoppa och fastlagsbullor.
Men idag på efteriddagen far jag iallafall till Emma där vi ska ha ett mini "lan".
Dvs är det både för kort och så är vi tre personer. Men roligt kommer vi ha.
Skräpmat kommer vi äta så det väller ut ur öronen och jag kan gissa att jag kommer ha både
nacksmärtor och huvudvärk när  vi är klara.
Men bloggning kommer ändå vara som vanligt.


Tumblr_lexqv8ngsy1qaanldo1_500_large
Yksin kotona

Haha, sitter ensam hemma i soffan och slappar ;)
Datar, men snart skall jag börja städa diskbordet som mamma begärde
mig at göra x(

Ja idag har vi ju hemmamatch, känns inte okej. Vi har en massa folk borta,
och vi skall spela mot Grani -94 som leder hela serien och har förlorat zero
matcher..

Men vi tar de extra hårt i idag då vell ;)
Funderar på om jag skall våga mamma låna kameran för att ta foton från matchen,
inget illa men min mamma är inte den mest tekniska, känner ni igen känslan? 8)


Armband igen

Har spenderat kvällen som planerat, läst bok och sedan har jag ätit en hel påse med nötter och druckit massa appelsinjuice, så kommer väl springa upp på wc hela natten. Cod har jag också hunnit spela lite.

Ska ta och läsa boken till slut nu och sedan och sova.
Godnatt!- Amanda -

YOung, wild & free

Mera prov och mera skriv uppgifter får vi hela tiden,
kommer inte hinna göra något annat efter mitten av mars. Känns inte okej alls.
Inga speciella planer för ikväll, tänker troligen ligga på soffan med min söta kissemiss och läsa klart min bok "Mitt nya jag" av Sophie Kinsella. Pappa talar om påminne, men Pontus är påväg dit och tar då snoukkan.. så jag vet inte.. + att huvudvärken är tillbaka igen. ;s Sömn är vad som egentligen behövs. 

Ps. Hade näsblod för första gången på flera år! Nu ska ni få veta en underlig sak. 
Jag "älskar" blod! Jag stod säkert 5 minuter och lät det blöda bara. ingen skräck här inte, förstår inte hur man kan ha blodskräck när det är en av de sakerna man består av?
Istället är det fashinerande(stavning)
att något sådant som blod innehåller massa olika saker och ämnen. Nu har ni fått ett bevis på att jag är underlig.
- Amanda -Veckans blogg

Kommentera och du är med :) Destu fler kommentarer detsu större risk att det blir du. :)
Om du blir veckans blogg blir du länkad och får ett inspirations inlägg om din blogg.Fredag

Sitter och väntar på att mina syskon lagar sej klara till skolan, själv har jag gymnatik första timmarna så det gick ganska snabbt för mig att "fixa" mig.
Programet idag är väl hemma kväll.. någon film och så, får väl lov att sova lite extra när jag ska till Emma på lördagen. :)

Fick ut min engelska presetations sammanfattning. 9½, 9½ och 9 hade jag vilketgav vitsordet 9.

- Amanda -

Minpizzor

Genast efter skolan kom Robin till mitt,
och så körde vi hem honom något efter tio ((:<3
Imorgon är det fredag och inga andra planer än c-flicks
träning efter skolan.

På tal om träningar har jag inte varit på B-flicksträningarna de
två senaste gångerna.. faaan. Kollade på tulospalvelu att vi borde ha en
hemmamatch i lördags, känns hurja bra när man inte har tränat
-.-
.. men kan försvara mig med att jag har haft lite annat att tänka på..

Ja, men tog ytterligare några testbilder idag :)


Om nom nom! Vi åt också goooooa minipizzor ;)


Gymnasiet

Då var det klart. Nu har jag (och massa andra) sökt in till gymnasiet.
Hoppas det var rätt val och att jag orkar ansträna mig ordentligt. Det sägs ju att åren i gymnasiet inte är bort kastade iallafall, så det hoppas jag. 

Inget program idag, ska väl läsa på mina repliker och göra något armband.

Jovisst ni som gillar att vara skadeglada ska få er ett litet leende nu. Påvägen hem från skolan, det har smultit massa snö så det var lite (inte allt för stora) vatten pottar på järnvägsbron och så körde en bil förbi och massa vatten strittade upp på mig. Mina ena hörlur blev genomdränkt och mina byxor, rock och väska lika så, gissa om jag svor.


Granne & Peppe

- Amanda -

Testbilder.

Här kommer ett par av de första bilderna med min nya systemkamera ;)

Jag vill dock att ni kommer ihog att jag är en extrem amatörfotograf
och att dessa är bara de första testbilderna x))


Raiskat hår pga av lufttorkning + ingen borstning efter duschen ;)
Hmm, liiiite random bilder? Öhöhöhö


I am what you see, I am not what they say

Skolan gick okej, långsamt men det var inget nytt. Smycken hade mamma gjort idag,
tillsammans med syster min. Hon blir duktigare och duktigare. Så ni får bilder på de nya.

Teatern igår gick skit. Rent ut sagt. Det är premiär nästa vecka. Två övningar kvar. Gr8!
Känner mig jätte stressad. Som om man inte har tillräckligt att göra?
Var på hjälpledarkurs idag, bara två gånger kvar + en träff med andra hjälpledare en helg senare i mars.

Torsdag imorgon, it doesn't feel good.
Tyska två första lektionerna, matematiken är ändå helt okej (måste bara gå igenom det med pappa ikväll), finska - no thanks, fysik och engelska.
Kollade nyss prov listan och såg att det kommit till några prov.
Har bla. geografiprov ganska snart, matematik, samhällslära efter det och sedan finska och tyska.
Naas asså!

Men ska ta och gå igenom matematiken med min pappa nu.


Ankelsmycke
Ankelsmycke


- Amanda -

JaceeKillen är/var med i American Idol 2011. Talangfull kille. Lite svag röst kanske, men det kan man jobba på.

- Amanda -

WOHOooO!

Min kamera har kommit!!
ÖVERLYCKLIG!
Skall lägga in de första bilderna imorgon 8))))!

Happyyyyyy :D!
//Janni

Ulrik Munther

Ulrik Munther vann MGP Nordic 2009.
Efter det har det varit ganska tyst från honom, nu har han kommit med två bra låtar.
"Life" & "Boys Don't Cry" och han har skrivit på ett skivkontrakt med Universal Music.


What are words if you really don't mean them

Varierande musikval har jag ju nog. Bakom denna sång finns en riktig historia som gör sången äkta.
Lyssna några gånger så kan du inte sluta lyssna.


Betydande text.

- Amanda -

Music.Hon sjunger grymt bra.

- Amanda -

Så var det teater igen

Slutade två, skönt för omväxlingskull och ändå får vi sluta 15 imorgon, eftersom Susann fick en spelning hon måste på. Tur för oss andra. Efter skolan gick vi iväg till lilla hem bageriet med Emma, Emma, Jens & Christian. Blev lite smått gått i bageriet alltså. Sedan gick vi en stund med Emma på stan och tillbaka skolan efter det. Janni som slutade vanlig tid drog med mig till henne och där har vi disskuterat en massa, planerat och funderat. :)

Ska snart dra iväg på teater, ännu en gång. Det är typ tre övningar kvar och ingen kan någonting typ, bara några få kan det de ska kunna. Dock hör jag tyvärr inte till dem.. måste väl ta tag i saken någon dag här som man alltid säger. Nu kommer de och söka mig så måste dra. - Amanda -