300911

Tänkte redan när kemilärarna sade att det fanns flera underkända, och jag var tvärsäker på att en av dem var jag. Men när han delade ut provet så stod det 7 ½ så blev jag något chockad. Nu hoppas jag bara biologi provet också gick bra. Nu är ett orka läsa långmatematik och finska ännu, de svårare ämnena, engelskan tänker jag dra på munk.

Var på en länk ganska direkt efter att jag kom hem och konstaterade att det skulle vara helt skönt. Men varmt var det och solen lös i ögona åt en, så mulet väder är nog ändå trevligare att länkka i...Trött är jag också, borde sova, men inte hinner man det med provläsande, fammo som kommer på besök ikväll och 2 söta skötkatter man ska sköta om.

Tumblr_lo8p0y1uj21qmohofo1_500_large
- Amanda -

Du skulle aldrig tro mig

Då var biologiprovet över. Känns bra iallafall, men fördet behöv det ju inte gått bra men man får ju hoppas! Är hemma på håltimme och 11 är det utgivning av kemaiprovet, har på känn att mitt glada humör kommer försvinna då. Näst prov är matematik, men först på tisdagen, tur för mig, för det är inte under kontroll och inte finskan heller som skrivs på onsdagen.

Det blev ett sådant här skolinlägg åter igen.. men nåjaa.

Tumblr_kqd3lh4cuc1qzyrwvo1_500_large_large

- Amanda -

Ett Stooort Grattis Till Janni!


Duärbäst ♥

- Amanda -

Biologi

Har läst biologi hela dagen. Kommer ändå inte ihåg något. Var på länk där mitt på dan men den blev ganska kort, koncentrationen gick över till biologin och jag började bara oroa mig för att jag inte kunde nåt, så det blev att fara hem och läsa istället. Men har ju ännu åtminståne tre timmar kvar att läsa. Har prov då imorgon och sen en ledig timme och efter det är det kemiutgivning. I övrigt kommer kanske morgondagen spenderas på spinning och hos Alle, beroende på hur jag orkar och känner att jag hinner.


Blev inget annat än en telefon bild denhär gången... Kissen tyckte det räckte med läsandet.- Amanda -

290911

Kemi provet sket sig, jag hoppas jag ser något annat än en 4 på provet imorgon på utgivningen. Nu laddar jag om med äppel, citron"limonad" och lite godis. Det är en hel massa ord som måste läsas in och olika saker som hör till olika grupper, olika djurgrupper osv. så mer hinner jag inte skriva nu. Slänger in ett ordentligt blogg inlägg ikväll, tror jag.

- Amanda -

Nu orkar jag inte mer.

En helt vanlig dag i skolar har det varit, hade en håltimme mitt på dagen + matrast vilket var ganska skönt. Efterskolan var jag och köpa gåva 1 år Janni som fyller morgon.Har läst kemi sedan 16 till 22.30, utan att överdriva. Har inte ätit, datat eller något annat.
Och jag har ännu samma inställning "bara jag får godkännt" klart att det harmar med en 5.. men bättre än underkänt iallafall. Att stiga upp imorgon och att veta att man inte kan något, kommer kännas paha. Och att veta att jag har minst 2 kurser i kemi kvar gör inte saken direkt bättre.

- Amanda -

"god" morgon!

Har sovit dåligt så är jätte trött idag. Tror att det beror på att jag fick såndäna mindre roliga panikattacker igår. Idag är det lång skoldag och inga håltimmar skulle jag tro. Två timmar finska att börja med, gör en ju inte på bättre humör men får trösta mig med att de är sista lektionerna före provet.

Dessutom värker mina benmuskler. Blir nog ingen spinning idag pga. brist på tid och mitt månadskort är slut. Ska köpa ett nytt efter provveckan men justnu är det lika bra att låta bli, anners flyr jag dit så snabbt jag har chansen att slippa provläsandet.

- Amanda -

270911

Var på en skön länk och träffade Janni riktigt snabbt. Ändå mår jag bara illa justnu.

Vadå, mysigt med provvecka?
Har läst kemi idag igen, och allt blev bara råddigt. Skulle aldrig ha klarat övningsprovet, bra eller hur? Så nu satsar jag på godkännt, det är vekrligen så illa, helt ärligt. Och det känns skit eftersom jag hittills alltid haft bra i kemi.

- Amanda -

En tisdag kväll i september

Var på band på dagen och sedan dess har jag gjort lite alltmöjligt, läst någon timme och nu har vi gäster. Ska läsa sista kemin och sen några sidor biologi, laga läxor och sedan kanske jag drar ut på länk om jag hinner, bara pontus låter mig låna sina hörlurar åt mig. Laddade ner en hel del musik igår och tror det blir helt bra att länkka till.

Tumblr_lo1qblq9gv1qmohofo1_500_large

- Amanda -

Håltimme x3

Tänkte sätta in lite bilder på saker från "10 facts", när jag nu ändå bara sitter hemma.. och har tre håltimmar. Så ska ta och fota lite. Ska äta och läsa på prov. Konstigt att jag inte hittat på något tråkigare att göra.. men det betyder ju faktiskt bara att jag har mera tid att göra annat ikväll istället efter att jag varit på band.


- Amanda -

Gnällig? Jovisst.

Marknaden samt gullnäbbsfesten på veckoslutet var
extremt roliga händelser, och skulle så jäkla gärna gå en sväng på
Ekenäs gymnasie konventen nu på lördagen/fredagen? också,
men skulle bara stresssa över att jag inte läser på
prov.

Nu har jag läst lite kemi, och det är ju faktiskt inte så illa som
jag trodde, man måste bara läsa tillräckligt, men vet inte hur mycket
tid jag hinner ägna enast till Kemin, har nämligen andra provvecksdagen
hissa, och har påkänna att jag måste satsa ganska stort på att
läsa där.. men vi ser. Grundmålet är ju att få godkännt, men jag
skjuter mig själv om jag får bara 5 i något ämne..

Fastne, vi vet att jag överdriver

Spijbelen3_large260911

Har haft en skoldag på 4 timmar idag, började 10 och slutade 14 idag, not bad!
Skrev modersmålsprov och känner på mig att det inte direkt gick så bra.

När jag kom hem och lade mig på soffan eftersom jag kände att jag äntigen har tid att bara "vara". Och den senaste timme har jag läst kemikemikemi.. det i börjar är helt simpelt, men sedan dyker den upp avsnitt som man inte ens kommer ihåg att man gått igenom.. najs.

Nu ska jag läsa lite till kemi, och försöka få reda på vad vi faktiskt ska läsa och sedan ska jag ta itu med biologin. Borde belöna mig själv med något riktigt fint idag, eller sen drar jag bara till moster och äter lite äppelpaj.. ?

25 (?) dagar kvar till kryssningen, hoppeligen kommer det någo andra roliga händelser före det också..

- Amanda -

Black: 1 fact about the person i like.

• Omtänksam

- Amanda -

250911

Gårdagen var helt fiilis, straffshot med tabasco & piimä, efteråt ett varv till Simo och sen hem ti mitt o sova me Janni. Jag har inte varit till sportten på över en vecka och mitt månadskort går ut imorgon. Dock tröstar jag mig med att jag hade klackar på igår och stod på dansgolvet en hel del. 

Familjen har försvunnit till Hesa på nån handbolls turnering och här sitter jag ensam hemma och funderar på lite allt möjligt.

Tumblr_ln20fvarca1qjvrb6o1_500_large

Booorde läsa modersmål och göra läxor, sånt där mindre kul, men har verkligen ingen lust, koncentration eller ork. Modersmålsprov imorgon om noveller historier och olika döda människor. - Amanda -

GREY: 2 FACTS ABOUT MY FAVORITE THINGS

• Telefonen är alltid med mig överallt
• Allt jag vill veta finns i min telefon.. eller nästan iallafall
- Amanda -

240911

Har just stått och lockat håret i en timme. Kläderna är plockade och ska snart slänga på lite maskara. Måste hitta en väska jag kan lägga lite saker i och äta saarioinens färdiga portion med sötkykling och ris, gottgottgott. Om en ca. 45 minuter är det att börja fara efter schaki som ska med.- Amanda -

White : 3 facts about my personality

• Jag är envis, mycket envis
• Har starka åsikter och oftast är de ganska "tydliga"
• Glad är jag nog också, för att nämna något positivt

- Amanda -

Marknad

Skoldag till halv 3 och sedan hem och läsa modersmål. Sedan blev det tid för att fara till marknaden, där jag spenderat mest tid med Janni, Robin, Simo, Roggi & Jesse. Nu har jag lakusnören så att det räcker till att orka läsa på lite mer modersmål imorgon.

Nu tänker jag kolla på ett avsnitt av Hawaii five - 0, bästa serien.

Tumblr_lfpj6du92k1qg2s04o1_400_large


Jag tänker sova länge imorgon och sedan göra ett besök på stan, läsa modersmål och mot kvällen blir det gulnäbben! Nog är man ju ganska dum som väljer att fara dit och låta andra nola ut en, men nog överlever vi alla säkert.


- Amanda -

Fuck school.

läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
läsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsaläsa
och läsa lite till.

Hissan dödar mig.
Så jävla jobbiggt att läsa, och jag har inte den bästa
koncentrationsförmågan..

Om typ en timme blir det markand, fick goda skratt när jag
såg på bilder på förförra årens bilder från marknaden, och
skrattade också åt alla minnen som väcktes :D

HAHAHAHAHAHHAHA. JA DÖRPink : 4 facts about my parents

• Pappa kan vara extremt nolo imellan
• Mamma är borgmästare, i Cityville
• Kan jag lita på
• Älskar dem

- Amanda -

Ok

Gick just igenom vad som måste läsas och när det måste läsas till provveckan. Måste vara ärlig och säga att resultaet av att jag gjorde det är att jag nu är stressad, halvt deprimerad och motivationen är på botten. Konstaterade att jag har ingen aning om vad jag ska läsa, hur jag ska läsa det, vad som är viktigt och vad som är onödigt. Och att skriva essä svar i provena är ett problem till på listan, eftersom jag inte kan skriva essäsvar överhuvudtaget!

Ingen marknad idag, utan bara modersmålsboken och några chokobitar av min nya favorit choklad (super god och det räcker med bara 2 bitar och sen vill man inte ha mer)- Amanda -

RED: 5 FACTS ABOUT MY BEST FRIENDS

•  Älskar dem
• Går att lita på
• Finns där i vått och torrt
• Får en på bra humör då man känner sig som värst
• På dessa punkter skiljer de sig från alla andra kompisar


- Amanda -

210911

Tvingade upp min imorsse klockan halv 7 och for till skolan, klarade nästan 3 timmar i skolan och sedan körde jag hem tillbaka med migrän. Somnade direkt hemma och sov i 5 timmar. Gissar på att stress, spända nack/rygg muskler och för lite sömn är orsaken till migränen. Efter att jag vaknat har jag lagat läxor och sedan kollat frendit.

Känner mig äcklig och lat efter att inte varit till sportten på snart en vecka.. men måste verkligen få bort huvudvärken så jag orkar göra något överhuvudtaget först.

Z198452918_large

- Amanda -

Orange: 6 facts about my hometown

• Den är liten
• Jag har bott på 2 ställen i denna stad
• Det finns verkligen ingeting att göra här
• Det tar 1 timme till Åbo och Hesa med tåg
• Det bor ca 9000 människor här
• Gillar ändå staden, åtminstånde för stunden

- Amanda -

200911

Slutade redan före klockan ett idag. Var på lunch med mamma och gjorde lite andra saker på stan, halv 4 for jag på band tillbaka till skolan. Börjar låta riktigt bra enligt mig!

Bestämde träff med Janni idag så hon kom till mitt och måste säga att jag tycker verkligen om våra vanliga pratstunder, inte bara tycker om utan behöv också. Bara prata, disskutera om allt och ingenting, inte behöva planera eller stressa något, utan bara vara och ta de chill.

Tumblr_ll81xnnont1qbjt25o1_500_large

Nu ska jag skriva mitt finska föredrag och mejla det åt läraren.. sådär klockan 22 på kvällen. Nå hon får nu bara nöja sig med det.  De andra läxorna måste också göras... provveckan närmar sig skrämmande snabbt.


- nice to know -


- Amanda -

YELLOW: 7 FACTS ABOUT MY CHILDHOOD

• Bodde tills jag var 1 år i Åbo, vilket gör att det är lite av en favorit stad
• Jag var (är) envis och ville alltid ha min vilja igenom
• Sara var en person som jag spenderade en hel del tid med
• Jag gick inte i dagis annat än förskola, utan istället gick jag i klubben
• Bästa leksakerna var ju såklart barbie dockorna som än idag finns kvar under min gamla säng
• Var ganska bortskämd av mamma & pappa eftersom jag var första barnet
• Att sova i egen säng var något jag sällan gjorde

- Amanda -

190911

Började 10 idag då alltså och skoldagen gick någolunda "snabbt".
Däremot har jag 2 timmar matematik imorgon och jag förstår ingenting.

Har kollat en cd frendit med min bror och ätit godis, konstigt nog hjälper det mot huvudvärk.
Och lite smycken har det också blivit, riktigt mysigt att sitta och greja när det är mörkt ute.
Nu ska jag kolla idol och sedan o sova.

Imorgon har jag 8-13 + band, mot kvällen kanske jag gör något med Janni, skulle verkligen va roligt!


Tumblr_lrn4xf93gr1qgedw8o1_500_large
- Amanda -

Provveckan närmar sig.

En till skolvecka, och detta veckoslut måste man
börja läsa till provveckan på allvar. Måste erkänna att jag är
nervös över provveckan, speciellt över att svaren
skall vara i essäform. Great.
Skrev essäsvar senast på typ åttan eller nian?
Sög på det.
USCH.

Anyways, kolla in LMFAOs nya låt! ;)
Tarttuva!
Fast videon är lite speciell >_< ..

Green : 8 facts about my body

 • Har en längd på 155 centimeter
 • Ganska långt naturligt blont hår, som oftast står på ända eftersom det är naturligt lockigt också
 • Jag har problem med mycket såsom, laktos, ryggen, migrän osv
 • Har storlek 35 på finskor och 38 på vanliga skor
 • Får jämt kommentarer om att jag har små händer & öron
 • Har en hel del sår på armar och händer pga våra kattprojekt
 • Jag tränar 3 gånger i veckan för att nå vissa mål jag har
 • Blir inte brun
Punkterna belv någolund opersonliga.

- Amanda -

Iltapala

Drar som Amanda mitt veckoslut kort:

Fredag: Var också hos Alles ofc ;)! Jag hade askul
och det gjorde jävla bra att bara släppa taget om all stress.
Skita i allt annat liksom!
Lördag: Sov länge på morgonen, typ 15 tiden körde jag
till Robins, och där kräftskivades det! Blev dit övernatten,
vi såg på två filmer och stuff :)
Söndag: Åkte iväg från Robins efter maten på dagen,
körde till mammas, spelade cod, packade och körde till pappa.


Sen dess har jag varit på datorn, fotat lite och så
lagade jag värsta fruktsalladen! Gillas ;)Omnom!
- Blåbär
- Röda vinbär
- Banan
- Äppel
- Kiwi
- Appelsinjucie (pressad)
+ En kopp med vaniljyoghurtmin helg i 12 meningar

Dåligt dethär med bloggningen den här helgen. Ska snabbt berätta lite vad jag gjort.

fredagen var det fest i Pojo, var redan 12 hemma efter vissa omständigheter, men riktigt roigt var det ändå. Såg fera personer man inte sett på länge!

Lördagen
spenderades på pärlmässa i Kyrkslätt med mamma & Issi, köpte en hel massa material så nu är det att börja laga smycken igen. Har en ny "stil" jag börjat göra, rustig/vintage, gillar det nåågot! Mot kvällen for vi på kräftskiva till Ingå, kom hem sent.


Idag har jag varit hemma, lagat en hel del smycken och så var vi till moster och åt lite gott. Nu sitter jag med migrän som kom på ca. 2 minuter, vadå för jävligt?! Sitter och bloggar medans det känns som om ögat ska ploppa ut och har illamående. Har inte hunnit sova tillräckligt på flera veckor, så inte så konstigt att jag har migrän.

Imorgon börjar jag 10 och före det ska jag med mamma in via Diana för att byta ut lite smycken. Lite höstfärger måste det läggas dit. Sedan ska jag satsa på att läsa finska ord som är 1000 stycken och jag kan 10.


- Amanda -

Blue : 9 facts about my family

Som ni märkt så skrev jag ingen lista igår, men tänker ändå bara ta en lista idag.

 • Mina föräldrar är tillsammans
 • Jag kan inte ljuga åt mina föräldrar
 • Jag berätta det mesta åt min mamma
 • Jag har en yngre bror som jag kan komma överrens med
 • En yngre syster finns det också som är en liten kopia av mig
 • Viktiga familjemedlemmar är också våra 3 katter, Nisse, Agnes & Inez
 • Har ibland lite svårt att komma överrens med pappa, vi har båda ganska starka åsikter om saker och ting
 • Jag tror att mina föräldrar har svar på allt, bara man frågar dem
 • Men båda mina föräldrar, syskon och katterna är bäst
- Amanda -

@ pärlmässa

Sitter i kyrkslätt i en soffa på pärlmässa. Paradiset för de som håller på med smycken men prisena är ju en skilld sak för sig.. har handlat en hel del och är snart dags att åka hem. Trött som fan är jag med.. Najs. / Amanda

FRIDAY

Passar på att slänga in ett inlägg nu eftersom jag gissar på att det inte kommer några fel idag.
Började åtta, hade sedan en o halvtimmes håltimme som jag spenderade hemma och hos min gudfar med kattungarna. Toast stod på menyn och gott var det.Snart blir det spinning och sedan ska jag duscha, äta och sådant före Janni kommer och söker mig och vi far till Pojo.

Tumblr_lre7uidhbt1r0a9jio1_500_large

- Amanda -

tss

Gårdagen känndes mycket lång, först var mi skoldag från
kl 8-17.30 (pga Ryskakursen), var ett par timmar hemma
meh bla. läxor, och åkte jag och Felicia på vårt "mattastöd".
Var faktiskt givande och
man lärde ju sig något nytt! ;)
Fast det var värsta mörkt att köra hem, och
med min usla skoterlamppa var det lite skrämmande..
Noll gatubelysning första biten.


Programmet idag är typ träningar.
Jag har inget liv. Det snurrar runt:
Skolan - Handboll - Äta - Sova.

//Janni

Purple : 10 facts about my room .

• Jag har ett eget rum
• Jag tycker det är lite väl stort
• Rummet är i källarvåningen, det enda renoverade rummet där hittils
• Jag har det inrett i en indisk stil med mörka fäger på möblerna och sedan röd, lila, orange färger på det andra
• Oftast är det en hel massa kläder slängda överallt
• Det finns ett ganska stort klädskåp som oftast är halvtomt eftersom alla andra kläder är annanstans
• Jag gör nästan inge annat än sover i mitt rum
• Det finns också en motionscykel där som bara blir använd då Janni eller Emma kommer på besök
• Har en tv, play station & dvd
Min säng är 120 bred, så passar utmärkt till mig

- Amanda -

10 facts

Liksom alla andra håller på med det, kan jag likabra göra det också.. eftersom jag inte har nåt bättre att blogga om.

Purple : 10 facts about my room .
Blue : 9 facts about my family .
Green : 8 facts about my body .
Yellow : 7 facts about my childhood .
Orange : 6 facts about my hometown . 
Red : 5 facts about bestfriends .
Pink : 4 facts about my parents . 
White : 3 facts about my personality .
Grey : 2 facts about my favorite things .
Black : 1 fact about the person i like .

- Amanda -

150911

Skola, bränd mos och läxor.
Jag ska läsa lite finska uttryck (utan framgång) och sedan lägga mig och sova .Har tagit det ganska lugnt idag, imorogn blir det däremot spinning och så ska jag till Pojo.

Långt & intressant inlägg? Tror inte det!

- Amanda -

Spinning

Ganska lugn skoldag, hade en håltimme då vi gav bort två underbara kattungar till min moster, tack och lov för det för det skulle ha varit jobbit att ge dem till någon okänd. Senare for jag till moster och därifrån till sportten på spinning med Sofia. Konstigt att de dagar man inte alls vill dit går det nästan ändå bäst att cykla. Benena värker redan fast vi tänjde.

Mitt första H&M paket kom idag, och där fanns 2 likadana skjortor, 3 tröjor och den röda blusen(som är ljusare i verkligheten)och underkläder.

Läxorna är ogjorda och hungrig är jag också efter att inte ätit ordentligt idag.
Flera olika saker ska prickas in i kalenderna bla. gulnäbben (positivt/negativt?) och på höstlovetfrån blir det kryssning med Janni!

- Amanda -

Vem älskar inte..

..att stiga upp klockan halv 7... for redan halv 11 och sova igår och är ändå lika trött.
Min kropp värker efter att jag var till sportten igår och jag skulle helst bara vilja fortsätta sova. Men istället börjar jag min dag med två timmar finska...

Anners planerar Janni & jag höstlovet. Om vi får det vi vill så tror jag det blir jävlit kul!
Alla "sista" detaljer måste kollas upp idag och hoppeligen blir allt bra.- Amanda -

130911

Hann inte blogga igår, det var läxor och bröllopskaffe som var det viktiga igår.
Idag har jag skrvit kemi förhör, tappat nerverna på finska lektionen, varit på lunch med mamma, var på band och för någon timme sedan kom jag hem från RumpaMage. Nu ska jag laga mina läxor och sedan tror jag jag far och sova. Man är verkligen för trött när man inte orkar hålla ögonen öppna mer.

Imorgon börjar jag 8, men två timmar finska.. ha ha. Något postivt är att vi får en "extra" håltimme mitt på dagen och att mot kvällen är det spinning.

Tumblr_loujj2lsgq1qgbr76o1_500_large

- Amanda -

Tankar.

Man undrar varför man någonsin gnällde över
"stressen" med högstadie. Före detta läseår visste
man inte ens vad stress innebar.

Pfft.


Som tur finns det alltid dessa små glädjekällor som
får en ett bara slappna av och skratta åt allt.
You smile, I smile
Pipi i tassen

Jaa-a då var det byte igen, sitter nu hos mamma :)
Var övernatten hos Robin lö-sö, och badade bastu i
Brunkom med Felicia nu på kvällen.
Försökte mig på mattaläxan också, men det sket sig.
Livet är hårt om man är dum som en sten..

Annat som händer är att kissen hemma hos pappa
har framtassen ganska sjuk, enligt veterinären antagligen
en typ infektion av ett sår (?) så nu går
han på antibiotika.
Man känner sig sä hjälplös när katten gråter för varje
steg han haltar fram ;((Igen att exteremt intressant inlägg..)9/11

Vi var i Italien då vi såg och hörde på nyheter vad som hade hänt. Kommer ihåg att mamma sade "om det händer något här så sätter vi oss i hyrbilen och bara kör hem, jag bryr mig inte om det är vår bil eller inte, vi bara åker!" Hände ju ingeting såklart, men det är typ vad jag kommer ihåg.

Har sett en hel massa dokumentärer filmer och nyheter om det, men man kommer väl aldrig förstå på samma sätt som de som faktiskt var med om detta.

En pappa åker till jobbet och tror att han skulle komma hem tillbaka om några timmar igen. Men så blev det inte, hans familj får istället veta att ett flygplan har flugit in i pappas kontors byggnad.  De får veta att pappa inte kommer att kommma hem något mer.

Det är 10 år sedan nu, terrordådet i USA.
Styrka till alla som misst någon som stått en nära.
Tumblr_lrcnr6ncxf1qfy2tjo1_500_large

- Amanda -

söndag

Känns som om veckorna går jätte snabbt.
Har plockat här hemma, burit skåp och sådant. Läxorna skulle jag också göra men hittade inte min matematikbok, efter att ha sökt en tid så hittade jag den bakom soffan... vadå random som Janni beskrev det! Men efter att jag hittade den hade jag ingen lust att göra läxorna nåt mer så nu siter jag häär.

Tror jag ska fara och värma lite mat, vi var jätte duktiga igår med mamma och gjorde massor med mat. Gott och nödvändigt eftersom vi har kusinerna här övernatt sedan igår och vi är ganska många som ska äta.- Amanda -

Lördag

Vaknade redan före nio.. har ätit morgonmål och ska snart i duschen.
Måste handla några par fotoalbum med mamma idag, har en massa foton som måste sorteras och ska snart beställa fler foton.

Tumblr_lq6x25hlyy1qmohofo1_500_large

- Amanda -

Som aldrig förr

De 3 språktimmarna i skolan var  h e m s k a,  var på nååågot dåligt humör efter det. For till lilla hem bageriet med Sara & Janni efter skolan och åt en toast.

Har varit på spinning idag dådå, benen är som spagetti men är på bättre humör, dessutom hämtade mamma hem leipäkebab, så träningen var lite + - = 0.

1140688-7-1314889910799_large

Anners börjar mina tankar bli något negetivare, tappar snart nerverna riktigt ordentligt. 

- Amanda -

Onödigt inlägg

Sitter i skolan, vi slutade vår hissatimme
av någon anledning 25min för tidigt, men man klagar
ju int precis heller ;)

Har inte haft rikitigt något att skriva om de senaste veckorna,
så jag har struntat i att blogga.
Nu igen så skriver jag bara en massa skit :D

Dagens planer är träning på kvällen, före det borde
jag kolla upp ett par saker i ett par ämnen ssom jag har
oklart, men man känner int precis för det när
man inte har haft något annat liv än skolan på sista tiden känns det
som -.-

Kollade just igår på bilderna från Cypern,
fy fan vad det skulle sitta bra med
en varm semester trots att det inte har
gått länge sen sommarlovet..090911

Har en relativvt kort dag idag, med två timmar biologi, två håltimmar och sedan engelska och två timmar finska. Nog för att finskan brukar kännas som en evighet.. på eftermiddagen blir det defenitivt spinning, har fått sova lite mer nu, så kommer sitta riktigt fint.
Broken-college-desks-hard-photography-school-favim.com-41171_large
För övrigt så har jag verkligen lust att fara på fieeest.
Har vari så stressad och osocial de senaste 4 veckorna så det skulle sita jävligt bra nu!

- Amanda -

080911

Sitter med två katter innanför skjortan och går igenom en hel massa bilder.
Läxorna är gjorda och nu tänker jag snart fara och soova.
Börjar 8 imorgon men har två håltimmar 10 tiden.. om någon vill hitta på något?
283906_212573548795397_100001282609023_603218_6429610_n_large


- Amanda -

jojo

J a g   v i l l   h a   e t t   a n n a t   l i v   ä n   s k o l a n,   t a c k !

070911

Börjar verkligen märka att jag msåte sova. Det tog emot att stiga upp i morsse och har varit något trött resten av dagen. Tror jag ska ta lite vispgröt, mommo hade lagat och hämtade åt mig som alltid gnäller om att hon måste laga det, och sedan gör jag kanske läxorna före jag lägger mig framför tvn och hoppeligen somnar. En "speciell" sak med mig är att jag inte kan sova på dagen... en sämre egenskap.

Skulle borda fara på spinning idag, men justnu känns faktiskt sömn och att orka veckan ut viktigare. Får istället ta en långlänk imorgon! Och som belöning får jag kanske mitt ena H&M paket om jag har tur.

Tumblr_lr28m7blj91qcf2o5o1_500_large
- Amanda -

Yoga

Kom nyss hem från yogan, vet inte riktigt vad jag ska säga. Var varken dåligt eller bra, men vad jag förstod så känner man "träningsverk" först efter någon dag. Och jag känner mig något lugn, brukar vara stressad och upp i varv denhär tiden på kvällen men inte idag.

Ska ta och kolla lite idol och sedan ta itu med finska & att läsa engeska verb.

Tumblr_lmm354hgi11qb0zqgo1_500_large
- Amanda -

Håltimme

Började 8 idag, med två timmar matematik och märkte att våra föredetta matematiklärare har verkligen inte lärt oss mycket... små enkla grundsaker saker har de lämnar ute... men saker som man ändå behöv. Blir väl att lära sig på egenhand nu istället. Desstuom skulle vi ha 2 timmar kemi före min håltimme, men istället labbade vi och sedan fick vi gå hem, alltså har jag nu två håltimmar! Not bad!

Har varit med de nya kattungarna, som är de ljuvligaste hittils och ska snart laga klart morgondagens läxor så jag senare ikväll kan fara på yoga. Har band till klockan 6 typ så efter det har jag inte direkt ork eller tid att laga läxorna.

- Amanda -

Never look back...

Måndagen över. Spenderade 2 sista timmarna på lärkulla på en kurs som heter - våga tala finska - man kände sig som en femåring, men det verkar bli helt bra så Sara och jag bestämde oss för att vi fortsätter. Tyvärr måste vi gå om gymnastik kursen nästa år istället.

Mamma hade köpt lite "school stuff" åt mig, man får väl aldrig för mycket av häften, pennor och minnes lappar? Påtal om skolan så känner jag den gnagande "panik"känslan.. då när man märker att "shit, vafan varför kan jag int, kommer jag int ihåg dehär?! Hur ska jag någonsin klara provet?"- Amanda -

Cats

Har just fått världens sötaste kattungar till oss.
En gul och en sköldpaddsfärgad, och det kommer bli jätte svårt att lämna bort dem.
Vi har haft båda färgers katter förrut, och båda har varit härliga...

Börjar 10 så måste börja laga mig klar!

- Amanda -

långmatematik......

Blev ingen länk med Emma idag sen heller, istället for vi till Ingå och så har jag lagat matematik läxan i någon timme. Räknade, räknade, kom till fel svar, räknade igen, räknade ännu mer och kom fortfarande till fel svar! Sedan satte sig både pappa och jag och kollade uppgifterna, pappa märkte vissa "knixer" och sedan fick vi det till rätt svar. Hur ska man klara långmatematiken om man inte ens klarar av de enkla uppgifterna (eller inte har en aning om hur räknarna fungerar) ?

Nu tänker jag fara och leka med kattungarna som försvinner imorgon. Däremot kommer det 2 nya istället.. nåja, man gör ju någonting bra iallafall. Bättre det än att göra ingenting.


- Amanda -

040911

Janni anlände igår kring 4 tiden. Tala lite, lekte med kattungarna och sedan bestämde vi oss för att gå ut och gå. Det resulterada dock i att vi träffade på Robin & Jesse på stan och vi bestämde oss för att fara och äta till Darins. Den hälsosamma länken blev inte så hälsosam sen ändå. Hyrde filmen "127 timmar" och sedan tala vi typ resten av kvällen.

Janni for nyss, hon skulle på träning och nu sitter jag med skolböckerna spridda omkring mej. Mamma och pappa kommer väl hem nånång idag också, så tror jag ska ta och diska före de kommer. Ikväll blir det kanske att fara till Ingå, men borde hinna på en riktig länk före det med Emma.
- Amanda -

Godmorgon världen

Pappa väckte mej nyss, de är påväg till stugan och jag blir hemma som sällskap åt katter.
Janni kommer hit underdagen, så före det ska jag plocka undan lite och kolla klart Frendit avsnittena. Och förståss har Alle flugit iväg till Mallorca en vecka, så får inte säsong 6 förrän hon kommer hem.

Mina ryggmuskler är sjuka.. troligen för att spinningen inte är bra för min rygg, så det blir en länk ida nångång.

Klickade hem en ganska ordentlig beställning från H&M igårnatt. Här är bara några av flera plagg. Det brukar dock visa sig att hälften av det jag beställer skickar jag tillbaka för att det inte passar, men so what.


- Amanda -

Allting har sin tid

Spinningen gick bra, och promenaden hem var nåågot skön, ett bra sätt att varva ner.
Senare for mamma och jag och handla, blev en hel del godsaker.


+ Ben & Jerrys, vitlöksbatong & kräftstjärtar.


- Amanda -

© ttoto.blogg.se

SENASTE GÅNGEN;
Du tränade: För 7 timmar sedan.
Du solade solarium: Har alrig solat i solarium eftersom det är onödigt att utsätta sig för risken att få cancer.
Du skällde på någon: Nån timme sedan.
Du var utomlands: 4 månader sedan, redan! Skulle sååå vilja tillbaka, speciellt regniga dagar.
Du köpte nya kläder: 10 minuter sedna beställde jag hem en hel del stuff.
Du åkte tåg: ingen aning, länge sedan iallafall!
Du smsade någon: På dagen.
Du ringde någon: Just.
Du camade med någon: Längi sen. HaHa.


HAR DU NÅNSIN;
Hoppat studsmatta: Jees.
Ätit fiskbullar: Jo, äckligt.
Tagit kort på dig själv: Jovisst.
Skrattat så att du börjat gråta: Jaa-a, men det är inget vanligt.
Skolkat mer än 3 skoldagar i rad: Nej, måste erkänna att jag aldrig skolkat utan "ursäkt"..
Sovit mer än 10 stycken i ett tält: Hör till att man ska göra det!
Badat mitt i natten: Bästa tiden att bada, så jo.
Åkt berg o dalbana och spytt efter det: Nej.
Gråtit till en bok: Händer ofta.
Varit rädd för tomten: Inte rädd, men blyg.
Fått IG: Tror inte det, om amn inte räknar förhör med.

- Amanda -

020911

Har äntligen slutat, ska ta och äta något ordentligt och sedan dra iväg på spinning om en timme. Kom fram till den slutsatsen att man måste äta före man far på spinning, anners orkar man ingeting om det börjar snurra i huvudet. Blodsockret måste vara stabilt och på bra nivå! Hoppas huvuvärken släpper under spinningen.
Måste bränna bort kalorier nu, före jag belönar mig själv efter att klarat 2 veckor på laktosfri mat. Eller 2 veckor av X veckor.. schyst, har inga allergier, ingenting, men sne tål man inte laktos, kul.
Alone-quotes-10_large
Fick våra 120€ räknare idag, heh, fattar ingenting av den! Bra början.

- Amanda -

-

Är rädd attjag kommer somna i skolan. Så trött är jag, huvudvärken gnager bak i huvudet och jag skulle bara behöva och vilja sova längre.

Däremot stigeg jag ändå upp, har duschat och nu ska jag äta och sååådant kul.
Blir lång dag idag igen, börjar med biologi och sedan en håltimme som jag kommer ägna mig åt uppsatsskrivande. Och sedan modda, engelska och dubbeltimme finska. De sista timmarna på fredagen är värst, det enda man gör är att se på klockan.

Tumblr_lqq60ydrec1qkscwbo1_500_large

Nåhej, hade bar alite överlopps tid som jag inte orkade göra något vettigt med, så jag tänker att jag bloggar. Men om jag inte vill bli sen nu så måste jag sluta.

- Amanda -

En vanlig torsdag kväll

Höll mitt chess föredag idag och måste erkänna att jag aldrig hållit ett så dåligt föredrag, aldrig varit så nervös inför något skolarbete heller. Känns inte riktigt okej. Men måste väl strunta i det nu och koncentera mig på läxorna istället, har en hel del sådana. Vem gillar inte att skriva modda uppsats liksom?

Till något mycket roligare nu - pappa plockade fram sin systemkamera och sina kamera saker. Han hade en hel massa som yngre, var riktigt skickig och framkallade fotona själv. Måste ju få vara lite extra stolt, men däremot gör det att när han förklarar något åt mig så använder han en hel massa ord jag inte alls förstår! Men iallafall så fick jag lite olika saker och 3-4 objektiv till, manuella nog - men det är roligare att fota manuellt än automatiskt. Bla. ett 800 mm objektiv, vilket är ganska schyst!


- Oredigerade och fotade med manuella inställningar & några av objektven -

Emilia undrade vad jag tyckte om kameran och jag har kommit fram till att jag gillar den! Det var ett lyckat köp!

- Amanda -